Logo Noel Menu

Màster
en xarcuteria

CATHEDRA CHARCUTORUM

Com a mestres xarcuters des de 1940, és un honor donar-vos la benvinguda a la meca del coneixement sobre el noble art de la xarcuteria.
Esperem que adquiriu les competències per representar amb dignitat el nostre venerable ofici.

CORPUS DOCTRINAE


//Mòdul núm. 1

ENGINYERIA

Una aproximació als principia mechanica de l'embotit.

//Mòdul núm. 2

PROTOCOL

El regi codi de la xarcuteria i la seva litúrgia

//Mòdul núm. 3

SOCIOLOGÍA

Dinàmiques d'autarquia i xarcutocràcia

//Mòdul núm 4

ÀLGEBRA

La precisa aritmètica del xarcuter

//Mòdul núm 5

FILOLOGIA

Usos i normes del xarcuterès

PRAXIS ILLUSTRATA


Pastissets de patata, verdures i pernil cuit

Dificultat: Mitjana
Temps de preparació: 30 minuts + cocció de la patata

500 g de patates cuites i pelades
60 g de farina de blat sarraí (sense gluten)
Sal, pebre i nou moscada

1 ceba tendra
1 pastanaga
1/2 carbassó o 1 de petit
100 g de xampinyó
1 cullerada de salsa de tomàquet
1 cullerada de mozzarella ratllada
50 g de pernil cuit

Elaboració

Feu puré les patates i incorporeu-hi les espècies i la farina a poc a poc, segons admeti, fins a tenir una massa manejable. Piqueu les verdures i el pernil. Salteu la ceba i la pastanaga en una paella amb oli, afegiu-hi el carbassó i el xampinyó i cuineu-los fins que perdin humitat. Aboqueu-hi el pernil cuit i, després d’apagar el foc, afegiu-hi el tomàquet i el formatge i salpebreu.
Preneu una cullerada generosa de puré, feu-ne una bola i aixafeu-la amb les mans. Poseu-hi una culleradeta del farciment al centre, tanqueu-ne les vores i doneu-li forma d’hamburguesa. Cuineu-ho en una paella calenta amb una mica d’oli d’oliva, per ambdues parts, movent la paella perquè no s’enganxi, un parell de minuts per cada costat, i serviu-ho.

EVALUATIO DISCIPULUS


Demostreu la vostra erudició en xarcuteria

MAGISTER DEMOSTRATIO