Com a mestres xarcuters des de 1940, és un honor donar-vos la benvinguda a la meca del coneixement sobre el noble art de la xarcuteria.
Esperem que adquiriu les competències per representar amb dignitat el nostre venerable ofici.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 10 minuts
150 g de pernil serrà en talls
75 g de formatge crema
75 g de nata
1 cullerada de salsa de tomàquet
1 culleradeta de ceba en pols
1/2 culleradeta d’all en pols
Oli d’oliva i pebre
Opcional: nous
Elaboració
Talleu el pernil a trossos petits, poseu tots els ingredients a la batedora i tritureu-ho fins a obtenir una crema untable. Afegiu-hi una mica més de nata si cal, fins a obtenir la textura al vostre gust.
Podeu afegir-hi al final nous picades per tenir una consistència cruixent. Serviu-ho untat en una llesca de pa cruixent amb uns germinats per donar-hi frescor.
Dificultat: Mitjana
Temps de preparació: 30 minuts + cocció de la patata
500 g de patates cuites i pelades
60 g de farina de blat sarraí (sense gluten)
Sal, pebre i nou moscada
1 ceba tendra
1 pastanaga
1/2 carbassó o 1 de petit
100 g de xampinyó
1 cullerada de salsa de tomàquet
1 cullerada de mozzarella ratllada
50 g de pernil cuit
Elaboració
Feu puré les patates i incorporeu-hi les espècies i la farina a poc a poc, segons admeti, fins a tenir una massa manejable. Piqueu les verdures i el pernil. Salteu la ceba i la pastanaga en una paella amb oli, afegiu-hi el carbassó i el xampinyó i cuineu-los fins que perdin humitat. Aboqueu-hi el pernil cuit i, després d’apagar el foc, afegiu-hi el tomàquet i el formatge i salpebreu.
Preneu una cullerada generosa de puré, feu-ne una bola i aixafeu-la amb les mans. Poseu-hi una culleradeta del farciment al centre, tanqueu-ne les vores i doneu-li forma d’hamburguesa. Cuineu-ho en una paella calenta amb una mica d’oli d’oliva, per ambdues parts, movent la paella perquè no s’enganxi, un parell de minuts per cada costat, i serviu-ho.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 40 minuts
Pasta per a lasanya
200 g d’espinacs baby
250 g de formatge ricotta
4 cullerades de mascarpone
200 g de pernil cuit
Salsa pesto
Emmental ratllat
Elaboració
Preescalfeu el forn a 180 graus. Escaldeu 1 minut els espinacs en aigua bullint i escorreu-los bé. Barregeu la ricotta amb el mascarpone i salpebreu-ho. Coeu la pasta de lasanya seguint les indicacions del fabricant.
Greixeu una font de forn, col·loqueu-hi una base de pasta, pinzelleu-ho amb una mica de pesto i poseu-hi al damunt una cullerada de ricotta, uns espinacs i una capa de pernil. Repetiu-ho tantes vegades com capes vulgueu fer. Acabeu-ho amb una capa de ricotta amb formatge ratllat per sobre. Poseu-ho al forn durant 15/20 minuts i doneu-hi un cop de gratinat final perquè s’enrosseixi. Serviu-ho calent.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 40 minuts
1 litre i mig de brou de verdures
1/2 tassa de ceps deshidratats
1 manat d’alls tendres
1 manat d’espàrrecs de marge
100 ml de vi blanc
350 g d’arròs arbori o carnaroli
Formatge manxego
4 talls de pernil serrà
Elaboració
Poseu a coure el brou, aboqueu-hi els bolets deshidratats picats, tapeu-ho i cuineu-ho un parell de minuts. Després d’apagar el foc, deixeu-ho infusionar fins que es refredi i coleu-ho. Podeu utilitzar els bolets rehidratats per al risotto o reservar-los per a una altra elaboració.
Poseu 2 cullerades d’oli a la cassola, afegiu-hi els alls tendres o els espàrrecs de marge picats (reserveu-ne les puntes) i cuineu-ho un parell de minuts. Afegiu-hi l’arròs, nacreu-lo, regueu-lo amb el vi blanc i deixeu que es consumeixi. Un cop s’ha consumit, comenceu a regar amb el brou (calent). Cobriu l’arròs i aneu-hi afegint brou a mesura que es vagi consumint. Remeneu-ho de tant en tant perquè l’arròs deixi anar el midó. Continueu fins que estigui fet i, en l’últim moment, afegiu-hi les puntes d’espàrrec i el formatge manxego ratllat al gust i barregeu-ho bé. Serviu-ho amb unes llenques de formatge i un tall de pernil a cada plat.
Dificultat: Mitjana
Temps de preparació: 40 minuts més repòs de la beixamel
4 cullerades d’oli d’oliva
60 g de farina de civada integral
325 ml de beguda de civada
75 ml de brou de pernil
70 g de gall dindi cuit
1/2 porro
Farina, ou i pa ratllat per a l’arrebossat
Sal, pebre i nou moscada
Elaboració
Piqueu el porro i escalfeu-lo en una paella amb oli fins que estigui tendre. Afegiu-hi el gall dindi i daureu-lo durant 30 segons. Incorporeu-hi la farina i cuineu-la perquè no tingui gust de farina crua. Afegiu-hi la beguda de civada i el brou, tots dos calents perquè no faci grumolls, remeneu-ho bé i cuineu-ho 20 minuts o fins que tingui el punt desitjat. Abans d’acabar, poseu-ho a punt de sal, pebre i nou moscada. Poseu-ho en un tàper, cobriu-lo amb film de cuina, que toqui la superfície, i deixeu-ho refredar, millor d’un dia per l’altre.
L’endemà, doneu forma a les croquetes, passeu-les per farina, ou batut i pa ratllat. Fregiu-les en una paella amb oli d’oliva abundant, escorreu-les amb una mica de paper de cuina i serviu-les.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 10 minuts
3/4 peres
4/6 talls de gall dindi cuit
1 tros de formatge feta
Fulles de ruca i créixens
Nous
Cibulet
Mel, oli d’oliva verge extra
Sal i pebre
Elaboració
Peleu i talleu les peres en grills, poseu una culleradeta d’oli d’oliva a la paella i poseu-les a daurar. Quan comencin a posar-se tendres afegiu-hi dues cullerades de mel, cuineu-les dos minuts més, salpebreu-les i traieu-les del foc.
Emplateu col·locant de base les peres caramel·litzades, a sobre les fulles verdes, el gall dindi cuit i finalment unes nous trossejades i uns trossets de feta esmicolat. Regueu-ho amb una mica de vinagreta de mel i mostassa o amb una vinagreta senzilla si ho preferiu i serviu-ho temperat.
Dificultat: Mitjana
Temps de preparació: 20 minuts + temps de repòs massa 1/2 hora
75 g de farina de blat sarraí
125 ml de llet
4 ous + 1 de batut
1 ceba tendra
200 g d’espinacs baby
4 talls de pernil cuit
Fulles verdes per a guarnició
Elaboració
Barregeu l’ou batut, la llet, la farina, una cullerada d’oli i una mica de sal i pebre. Bateu-ho i deixeu-ho reposar 1/2 hora a la nevera. Mentrestant, salteu la ceba tallada en juliana i quan estigui tendra afegiu-hi els espinacs i el pernil. Cuineu-ho un minut i reserveu-ho.
Escalfeu una paella antiadherent i poseu-hi una mica de la massa, que quedi fina; quan comenci a bombollejar feu-li la volta, ompliu-la amb el farcit de pernil, trenqueu-hi un ou al damunt i tapeu-ho perquè es faci amb el vapor. Quan estigui llesta la crep plegueu-ne una mica les vores i serviu-la amb unes fulles verdes.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 35 minuts
12 minicroissants
2 cullerades de mostassa
6 talls de pernil cuit
150 g de gruyère o emmental ratllat
3 ous
200 ml de llet
200 ml de nata
Elaboració
Preescalfeu el forn a 180 graus. Talleu per la meitat els croissants, unteu-hi una mica de mostassa a cadascun i farciu-los amb el pernil i el formatge. Barregeu bé els ous, la llet i la nata. Greixeu amb una mica d’oli d’oliva una font apta per a forn, col·loqueu-hi els croissants, aboqueu-hi la barreja d’ous i lactis per damunt i escampeu-hi una mica més de formatge ratllat per sobre. Poseu-ho al forn durant 20/25 minuts. Serviu-ho calent.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 10 minuts
150 g de pernil serrà en talls
75 g de formatge crema
75 g de nata
1 cullerada de salsa de tomàquet
1 culleradeta de ceba en pols
1/2 culleradeta d’all en pols
Oli d’oliva i pebre
Opcional: nous
Elaboració
Talleu el pernil a trossos petits, poseu tots els ingredients a la batedora i tritureu-ho fins a obtenir una crema untable. Afegiu-hi una mica més de nata si cal, fins a obtenir la textura al vostre gust.
Podeu afegir-hi al final nous picades per tenir una consistència cruixent. Serviu-ho untat en una llesca de pa cruixent amb uns germinats per donar-hi frescor.
Dificultat: Mitjana
Temps de preparació: 30 minuts + cocció de la patata
500 g de patates cuites i pelades
60 g de farina de blat sarraí (sense gluten)
Sal, pebre i nou moscada
1 ceba tendra
1 pastanaga
1/2 carbassó o 1 de petit
100 g de xampinyó
1 cullerada de salsa de tomàquet
1 cullerada de mozzarella ratllada
50 g de pernil cuit
Elaboració
Feu puré les patates i incorporeu-hi les espècies i la farina a poc a poc, segons admeti, fins a tenir una massa manejable. Piqueu les verdures i el pernil. Salteu la ceba i la pastanaga en una paella amb oli, afegiu-hi el carbassó i el xampinyó i cuineu-los fins que perdin humitat. Aboqueu-hi el pernil cuit i, després d’apagar el foc, afegiu-hi el tomàquet i el formatge i salpebreu.
Preneu una cullerada generosa de puré, feu-ne una bola i aixafeu-la amb les mans. Poseu-hi una culleradeta del farciment al centre, tanqueu-ne les vores i doneu-li forma d’hamburguesa. Cuineu-ho en una paella calenta amb una mica d’oli d’oliva, per ambdues parts, movent la paella perquè no s’enganxi, un parell de minuts per cada costat, i serviu-ho.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 40 minuts
Pasta per a lasanya
200 g d’espinacs baby
250 g de formatge ricotta
4 cullerades de mascarpone
200 g de pernil cuit
Salsa pesto
Emmental ratllat
Elaboració
Preescalfeu el forn a 180 graus. Escaldeu 1 minut els espinacs en aigua bullint i escorreu-los bé. Barregeu la ricotta amb el mascarpone i salpebreu-ho. Coeu la pasta de lasanya seguint les indicacions del fabricant.
Greixeu una font de forn, col·loqueu-hi una base de pasta, pinzelleu-ho amb una mica de pesto i poseu-hi al damunt una cullerada de ricotta, uns espinacs i una capa de pernil. Repetiu-ho tantes vegades com capes vulgueu fer. Acabeu-ho amb una capa de ricotta amb formatge ratllat per sobre. Poseu-ho al forn durant 15/20 minuts i doneu-hi un cop de gratinat final perquè s’enrosseixi. Serviu-ho calent.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 40 minuts
1 litre i mig de brou de verdures
1/2 tassa de ceps deshidratats
1 manat d’alls tendres
1 manat d’espàrrecs de marge
100 ml de vi blanc
350 g d’arròs arbori o carnaroli
Formatge manxego
4 talls de pernil serrà
Elaboració
Poseu a coure el brou, aboqueu-hi els bolets deshidratats picats, tapeu-ho i cuineu-ho un parell de minuts. Després d’apagar el foc, deixeu-ho infusionar fins que es refredi i coleu-ho. Podeu utilitzar els bolets rehidratats per al risotto o reservar-los per a una altra elaboració.
Poseu 2 cullerades d’oli a la cassola, afegiu-hi els alls tendres o els espàrrecs de marge picats (reserveu-ne les puntes) i cuineu-ho un parell de minuts. Afegiu-hi l’arròs, nacreu-lo, regueu-lo amb el vi blanc i deixeu que es consumeixi. Un cop s’ha consumit, comenceu a regar amb el brou (calent). Cobriu l’arròs i aneu-hi afegint brou a mesura que es vagi consumint. Remeneu-ho de tant en tant perquè l’arròs deixi anar el midó. Continueu fins que estigui fet i, en l’últim moment, afegiu-hi les puntes d’espàrrec i el formatge manxego ratllat al gust i barregeu-ho bé. Serviu-ho amb unes llenques de formatge i un tall de pernil a cada plat.
Dificultat: Mitjana
Temps de preparació: 40 minuts més repòs de la beixamel
4 cullerades d’oli d’oliva
60 g de farina de civada integral
325 ml de beguda de civada
75 ml de brou de pernil
70 g de gall dindi cuit
1/2 porro
Farina, ou i pa ratllat per a l’arrebossat
Sal, pebre i nou moscada
Elaboració
Piqueu el porro i escalfeu-lo en una paella amb oli fins que estigui tendre. Afegiu-hi el gall dindi i daureu-lo durant 30 segons. Incorporeu-hi la farina i cuineu-la perquè no tingui gust de farina crua. Afegiu-hi la beguda de civada i el brou, tots dos calents perquè no faci grumolls, remeneu-ho bé i cuineu-ho 20 minuts o fins que tingui el punt desitjat. Abans d’acabar, poseu-ho a punt de sal, pebre i nou moscada. Poseu-ho en un tàper, cobriu-lo amb film de cuina, que toqui la superfície, i deixeu-ho refredar, millor d’un dia per l’altre.
L’endemà, doneu forma a les croquetes, passeu-les per farina, ou batut i pa ratllat. Fregiu-les en una paella amb oli d’oliva abundant, escorreu-les amb una mica de paper de cuina i serviu-les.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 10 minuts
3/4 peres
4/6 talls de gall dindi cuit
1 tros de formatge feta
Fulles de ruca i créixens
Nous
Cibulet
Mel, oli d’oliva verge extra
Sal i pebre
Elaboració
Peleu i talleu les peres en grills, poseu una culleradeta d’oli d’oliva a la paella i poseu-les a daurar. Quan comencin a posar-se tendres afegiu-hi dues cullerades de mel, cuineu-les dos minuts més, salpebreu-les i traieu-les del foc.
Emplateu col·locant de base les peres caramel·litzades, a sobre les fulles verdes, el gall dindi cuit i finalment unes nous trossejades i uns trossets de feta esmicolat. Regueu-ho amb una mica de vinagreta de mel i mostassa o amb una vinagreta senzilla si ho preferiu i serviu-ho temperat.
Dificultat: Mitjana
Temps de preparació: 20 minuts + temps de repòs massa 1/2 hora
75 g de farina de blat sarraí
125 ml de llet
4 ous + 1 de batut
1 ceba tendra
200 g d’espinacs baby
4 talls de pernil cuit
Fulles verdes per a guarnició
Elaboració
Barregeu l’ou batut, la llet, la farina, una cullerada d’oli i una mica de sal i pebre. Bateu-ho i deixeu-ho reposar 1/2 hora a la nevera. Mentrestant, salteu la ceba tallada en juliana i quan estigui tendra afegiu-hi els espinacs i el pernil. Cuineu-ho un minut i reserveu-ho.
Escalfeu una paella antiadherent i poseu-hi una mica de la massa, que quedi fina; quan comenci a bombollejar feu-li la volta, ompliu-la amb el farcit de pernil, trenqueu-hi un ou al damunt i tapeu-ho perquè es faci amb el vapor. Quan estigui llesta la crep plegueu-ne una mica les vores i serviu-la amb unes fulles verdes.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 35 minuts
12 minicroissants
2 cullerades de mostassa
6 talls de pernil cuit
150 g de gruyère o emmental ratllat
3 ous
200 ml de llet
200 ml de nata
Elaboració
Preescalfeu el forn a 180 graus. Talleu per la meitat els croissants, unteu-hi una mica de mostassa a cadascun i farciu-los amb el pernil i el formatge. Barregeu bé els ous, la llet i la nata. Greixeu amb una mica d’oli d’oliva una font apta per a forn, col·loqueu-hi els croissants, aboqueu-hi la barreja d’ous i lactis per damunt i escampeu-hi una mica més de formatge ratllat per sobre. Poseu-ho al forn durant 20/25 minuts. Serviu-ho calent.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 10 minuts
150 g de pernil serrà en talls
75 g de formatge crema
75 g de nata
1 cullerada de salsa de tomàquet
1 culleradeta de ceba en pols
1/2 culleradeta d’all en pols
Oli d’oliva i pebre
Opcional: nous
Elaboració
Talleu el pernil a trossos petits, poseu tots els ingredients a la batedora i tritureu-ho fins a obtenir una crema untable. Afegiu-hi una mica més de nata si cal, fins a obtenir la textura al vostre gust.
Podeu afegir-hi al final nous picades per tenir una consistència cruixent. Serviu-ho untat en una llesca de pa cruixent amb uns germinats per donar-hi frescor.
© Copyright - NOEL ALIMENTARIA S.A.U
Informació Legal
Política de cookies
Política de Privacitat
Bases legals