NOEL

News

LA FUNDACIÓ A. BOSCH AMPLIARÀ LA UNITAT DE TRASPLANTAMENT DE PROGENITORS HEMOPOÈTICS DE L’HOSPITAL VALL D’HEBRON

El projecte arrenca amb la col·laboració de l’Obra Social de “la Caixa”, que dóna 30.000€.

dimecres, 23 setembre 2015

La Fundació A. Bosch obre un nou projecte de col·laboració amb l’ Hospital de la Vall d’Hebron i el Servei d’Oncologia i Hemotologia Pediàtriques per ampliar la Unitat de Trasplantament de progenitors hemopoètics de l’Hospital Materno Infantil Vall d’Hebron.

La fundació, que va néixer fa 10 anys per contribuir a millorar la qualitat de vida dels nens afectats per diferents malalties com el càncer infantil, inicia aquest nou projecte amb la col·laboració de l’Obra Social de ”la Caixa”, que el passat 23 de setembre va fer una entrega de 30.000€.

“Per a nosaltres és un honor recolzar aquesta iniciativa tan alineada amb els principis d’actuació de l’Obra Social ”la Caixa”, des del convenciment que l’atenció emocional i unes condicions confortables són tan necessàries com una bona atenció mèdica a aquests petits herois”, explica Jaume Masana, director territorial Catalunya de CaixaBank.

Amb el repte d’assolir els 250.000€ necessaris per a dur a terme la millora d’aquests espais, la Sra. Anna Bosch, Directora General de Noel Alimentària i Presidenta de la Fundació A. Bosch, ha apuntat que l’objectiu és aconseguir la recaptació necessària per poder iniciar les obres durant el 2016 i ha destacat que “el projecte busca fer més fàcil i agradable la recuperació d’aquests nens i nenes que tenen llargues estades en aquesta Unitat i que es troben en situació de disminució profunda del seu sistema defensiu davant les infeccions”.

Segons explica el Doctor Sánchez de Toledo, Cap de Servei d’Oncologia i Hematologia de l’Hospital Materno Infantil Vall d’Hebron, “el transplantament de progenitors hemotopoètics és un procediment que s’utilitza per combatre malalties malignes com la leucèmia i les síndromes mielodisplàsiques, així com algunes malalties no malignes com les aplàsies medul·lars congènites i adquirides, immunodeficiències congènites, algunes hemoglobinopaties com la talassèmia i la malaltia falciforme, i algunes malalties metabòliques de dipòsit.

El Servei d’Oncologia y Hematologia Pediàtriques de la Vall d’Hebron ha realitzat fins ara més de 1.170 trasplantaments de progenitors hemopoètics en nens. El primer trasplantament es va fer l’any 1984 i des d’aleshores s’ha consolidat com el Servei que més procediments ha fet a nivell nacional segons dades del Registre Español de Trasplantament de medul·la òssia en nens (GETMON).

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!

NOEL Alimentaria