NOEL

News

NOEL ALIMENTARIA REP UNA AJUDA PEL DESENVOLUPAMENT DEL PROJECTE D’ANÀLEGS CARNIS D’EMBOTITS CRUS I CURATS

divendres, 4 novembre 2022

S’estima que la població humana superarà els 10 mil M de persones a principis de l’any 2050 i, si les tendències de consum no canvien, aquest increment portarà implícit un augment del 100% de la demanda de la proteïna animal. Els anàlegs carnis es consideren una alternativa més sostenible a la producció industrial de carn. La popularitat i la gran demanda d’anàlegs carnis s’explica per el nombre creixent de consumidors que busca alternatives proteiques saludables, nutritives i amb un menor impacte ambiental.

Aquest projecte pretén desenvolupar una línia d’anàlegs carnis curats utilitzant excedents de cultius de varietats autòctones tot prioritzant-ne la qualitat sensorial i nutricional.

El desenvolupament d’aquests productes va dirigit a donar suport a:

– Les petites i mitjanes empreses del sector agrícola català, revaloritzant i donant sortida a la producció de cultius no comercialitzables, ja sigui per excedent de producció o per falta d’adequació als estàndards de qualitat de la venda al detall.

– A les empreses de la indústria agroalimentària conscienciades de la necessitat d’un canvi de model cap a un sistema de producció d’aliments més sostenible.

Els productes desenvolupats, gràcies a l’ús d’excedents de cultius de varietats autòctones contribuiran a la reducció del malbaratament alimentari.

Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (Cooperació per a la innovació) a través del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!

NOEL Alimentaria